Hlavní obsah

Glosa: Jakou kartu je třeba vytáhnout na vládu, která kašle na lidi?

Glosa Alexandra Mitrofanova: Jakou kartu je třeba vytáhnout na vládu, která kašle na lidi?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov se zamýšlí nad přístupem české veřejnosti a vlády ke zhoršující se epidemiologické situaci.

Článek

Letos se na dovolenou do ciziny příliš nejezdí. Ale lidé, kteří byli například v Německu nebo Rakousku, vyprávějí, jak je to tam s tím koronavirem. A s prevencí.

Například v německých hospodách vás mohou požádat o osobní údaje. A nikomu to nepřijde nějak divné. A všude je sociální rozestup.

U nás je to jiné. U nás to vypadá, jako by žádný koronavirus ani neexistoval. A lidé příliš nedají na to, že je tady pořád s námi. Proč?

Kdoví. A kdovíproč se nám kazí statistiky – nakažených koronavirem je stále víc a už není možné se vychloubat tím, že jsme celosvětoví premianti, jak to dělával premiér Babiš na začátku.

Odborníci se liší. Odborník Maďar říká, že je to tím, že více testujeme a trasujeme. Odborník Prymula říká: neměli jsme sundávat ty roušky. A co vláda?

Vláda dá na odborníky. A například premiér Babiš odjel řídit tuto situaci na Krétu. Předtím samozřejmě všechny žádal, až apeloval a úpěl, ať pomohou domácímu turismu.

Mě zaujala zpráva, že v anglické fotbalové lize zavedli nové pravidlo: Když hráč kašle na protihráče, spoluhráče nebo na rozhodčího, dostane červenou kartu.

Tak se ptám, jakou kartu je třeba vytáhnout na vládu, která kašle na lidi? A na lidi, kteří kašlou na své vlastní zdraví a na zdraví ostatních?

Pusťte si celou glosu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 20:55. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované