Hlavní obsah

Glosa: Politické hyeny a ti druzí

Glosa Daniela Kroupy: Politické hyeny a ti druzí.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Pedagog a filozof Daniel Kroupa se ve své glose zamýšlí nad prezentací některých politiků, která už je za hranicí slušnosti a lidé by si měli na takové politiky dávat pozor.

Článek

Když se před lety objevily diskuse o klimatických změnách, vědci upozorňovali na to, že se projeví extrémními výkyvy počasí. Různé události z poslední doby nasvědčují tomu, že měli pravdu.

Extrémní vedra, extrémní přívalové deště, dokonce i tornádo dorazilo do naší země. Nevíme, zda tyto jevy s klimatickou změnou souvisí, ale víme, že jsou to katastrofy, které v poslední době přicházejí příliš často.

Je to také příležitost pro politiky, aby se ukázali. Někteří se seberou, jedou tam, vezou si štáb kameramanů a fotografů, a na úkor postižených lidí si dělají PR. Jiní tam jedou anonymně, vezmou si nářadí a jdou pomáhat.

Ti první jsou hyeny a tento hyenismus by se tolerovat neměl. Jistě, když vás při práci náhodný novinář zachytí, je to něco jiného. Ale když si jdete získávat politické body na úkor postižených, je to hanba. A myslím si, že by si na takové politiky měli lidé dávat pozor.

Celou glosu Daniela Kroupy si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované