Hlavní obsah

Glosa: Prezident Zeman jako toxický dezinformátor

Záhady Josefa Klímy - glosa Tomáše Etzlera.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Novinář Tomáš Etzler se ve své glose zamýšlí nad dezinformacemi, které opakovaně prezident země šíří okolo sebe - a jak se bránit proti takovým lžím.

Článek

Minulou neděli, 31. ledna, dal prezident Miloš Zeman opět průtok svému toxickému verbálnímu průjmu, tentokrát v rozhovoru pro Frekvenci 1. Samozřejmě, jako vždy, útočil na Prahu, útočil na ruskou opozici i obhajoval prezidenta Putina. Hovořil také o koronaviru - pochopitelně.

A zmínil se, že když nám bylo podle jeho slov nejhůř, tak svými 50 letadly pomohla České republice Čína. Zapomněl ovšem zmínit, že nešlo o milodar. Česká republika, občané jako jste vy a já jsme zaplatili za tyto pomůcky, v tu dobu nejvíce předražené pomůcky na světě, miliardy korun.

Většina těch pomůcek potom byla tak nízké kvality, že je v srpnu dokonce Ministerstvo zdravotnictví reklamovalo, ha, ha, ha… Samozřejmě, že neuspělo. Zapomněl se také zmínit o milionech korun, které minulý týden vyhodila česká vláda za injekční stříkačky z Číny, které jsou pro aplikování vakcíny proti koronaviru naprosto nepoužitelné.

Rád bych také panu prezidentovi připomněl, odkud se virus do světa rozšířil. Ano, bylo to z čínského Wu-chanu v loňském roce, a rozšířil se tak rychle a efektivně proto, že čínská vláda, čínští komunisté ze začátku jakékoliv informace o viru tutlali, a lidi, kteří se snažili varovat, trestali vazbou a podobně.

Čína se potom snažila změnit příběh historie toho koronaviru. Tvrdí, že vznikl v USA. Dokonce jsou Číňané, čínští komunisté, kteří tvrdí, že to vzniklo v České republice. Číně navíc trvalo přes rok, než dovolila vstup do Wu-chanu zahraničním vědcům, týmu epidemiologů. Ono totiž když spácháte takovou věc, ať už nedbalostí, nebo je to přímo kriminální zločin, který potom devastuje světové hospodářství, zamést tyhle stopy trvá pravděpodobně nějaký čas. Takže já si myslím, že proto to zpoždění.

Prezident Zeman opět dokázal, že v České republice patří mezi přední dezinformátory a že českému národu už opravdu nemá co konstruktivního říci. Dávejte si velice pozor, odkud berete informace, od koho si necháte radit. Pro mě to prezident Zeman určitě není.

Žijeme skutečně ve velice těžké době, dávejte na sebe pozor, řiďte se vlastními instinkty, řiďte se radami odborníků, noste roušky, distancujte se… Já vám přeji všechno nejlepší, jednou to přejde a zas bude dobře.

Celou glosu Tomáše Etzlera si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované