Hlavní obsah

Roman Šmucler: Všechny seniory bych teď poslal do lázní, aby byli v bezpečí

Glosa Romana Šmuclera: Seniory bych poslal do lázní. Kolem nich bych dal lidi prověřené testy, aby se nikdo nemohl nakazit.Video: Josef Klíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Známý zubní lékař Roman Šmucler se ve své glose zamýšlí, která skupina je nejohroženější a proč by poslal seniory do lázní.

Článek

Vážení pacienti, přátelé, nebojte se, tohle všechno zvládneme. Doufám, že už všichni máte ten módní doplněk jako já, to znamená, že máte roušku. Pokud nemáte profesionální, že jste si něco ušili. Doufám také, že nechodíte zbytečně ven a izolujete své seniory.

To, co nás postihlo, je něco, co se šíří zhruba jako chřipka, a chřipku jsme, lidé jako já, přežili aspoň 49krát. Takže není potřeba panikařit, není potřeba všechno likvidovat. Budou nás čekat další problémy, nás zdravotníky. Lidé budou mít pořád zubní kaz, rakovinu, musíme zvládat i jiné věci. Ale co je nebezpečné teď, je to, že lidé starší 50 let, to jsem třeba já, a to už nemluvím o kolegovi Klímovi, který to celé natáčí, tak jsou ve větším ohrožení.

Čili je potřeba, abychom tyto lidi izolovali. Hrozně se mi líbí, jak třeba Britové zvažují, že budou v nějakých hotelích, lázeňských centrech. Jak nejsem velký přítel velkého vydávání peněz za lázně, tak teď bych nejradši poslal všechny naše seniory do lázní.

Kolem nich bych dal lidi prověřené testy a vymýšlel bych způsob distribuce jídla tak, aby se nikdo nemohl nakazit. Vzpomeňte například na to, jak se to muselo zvládat na výletních lodích, které byly z důvodu nákazy v karanténě.

Udělejme hráz ochrany kolem léčeben dlouhodobě nemocných, kolem nemocnic, tam jsou lidé, kteří jsou nebezpeční. Mám strach o svoje rodiče, ale osobně se těším, až ten koronavirus dostanu, protože až to budu mít za sebou, tak budu moct už pak bez velkých obav pokračovat v práci naplno.

Celou glosu si můžete pustit v úvodním videu.

Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované