Hlavní obsah

Gymnastům pomůže nová hala, začínal zde i zpěvák Mikolas Josef

České atletice se blýská na lepší časy. V Praze otevřeli nejmodernější halu.Video: Pavol Martaus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Sportovní hala SK Hradčany prošla v uplynulém roce zásadní rekonstrukcí. Celkově opravy vyšly na 96 milionů korun. Aktuálně se jedná o nejmodernější halu v naší zemi a díky ní je možné opět reálně uvažovat o sestavení olympijského týmu.

Článek

Rekonstrukce byla financována především ze dvou dotací od Ministerstva školství a mládeže a tělovýchovy ve výši 20 milionů roku. Stejnou částku přispěl i Magistrát hlavního města Prahy a zbývající částku uhradil SK Hradčany z vlastních zdrojů a za podpory matematika a vizionáře Karla Janečka, který v hale sám trénuje třikrát týdně.

Se sportem v této hale začínal i zpěvák Mikolas Josef, který nechyběl na slavnostním otevření zrekonstruovaných prostor: „Je to asi ten důvod, proč jsem ustál salto na Eurovizi. Je to zhruba osm let, co jsem sem chodil cvičit. Vrátil jsem se sem, abych ji podpořil, mám obrovskou radost. Byl jsem extrémně hyperaktivní dítě a možná stále jsem, tak jsem se snažil někde vyřádit, a tak jsem skončil tady,“ zavzpomínal zpěvák na doby, než začal dobývat české i zahraniční hitparády.

Mikolas Josef aktuálně připravuje svoje první vánoční turné v životě. Lístky už jsou v prodeji.

Jak vypadalo celé slavnostní otevření zrekonstruované haly? A co kromě zpěvu Mikolas Josef návštěvníkům předvedl? Podívejte se na následující video, které je součástí pořadu Ráno na Seznamu, jenž se vysílá každý všední den od 7 do 9 hodin.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Doporučované