Hlavní obsah

Hacker, který vyhrožoval Babišovi a jeho rodině, přijal vězení s podmínkou

Hacker z Ostravy vyhrožoval Andreji Babišovi v době, kdy byl ministrem financí.Video: Radek Nohl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Okresní soud v Ostravě odsoudil Romana H. k dvouleté podmínce a zabavil mu jeho počítač.

Článek

Trest pro dvacetiletého muže z Ostravy, který vyhrožoval premiérovi Andreji Babišovi v době, kdy byl ministrem financí, je pravomocný.

Roman H. se neodvolal proti tomu, že ho Okresní soud v Ostravě odsoudil k dvouleté podmínce a zabavil mu jeho počítač.

Soud v mladíkově případě na konci srpna vynesl takzvaný trestní příkaz. A Seznam z justiční databáze zjistil, že proti němu nyní nepodal odpor. Tedy, že se proti verdiktu neodvolal.

„Obžalovaný proti rozhodnutí nepodal odpor. Případ byl pravomocně uzavřen,“ potvrdil mluvčí ostravského soudu Lukáš Delong.

Sobotka, Zaorálek a další internetové útoky proti politikům:

Dvacetiletý Roman H. se hlásil k hackerské skupině Anonymous a před dvěma roky tehdejšímu ministru financí opakovaně posílal výhrůžky přes sociální sítě. A právě kvůli tomu nakonec skončil před soudem.

Konkrétně požadoval po Babišovi, aby zrušil část nového zákona o loteriích. Šlo o paragrafy, které neumožňovaly sázení po internetu.

Výzvu ještě doplnil o fotografie Babišovy manželky a jeho dětí. „Pokud by prošla EET, my přitvrdíme – a to hodně brutálně. StBáku, poslední varování,“ napsal v jedné z výhrůžek.

Později pak tvrdil, že zveřejní údaje Babišovy dcery na jedné z erotických seznamek. Což podle obžaloby bral Babiš jako těžkou újmu.

Žalobce navíc vinil Romana H. také z toho, že měl ve svém počítači nainstalován software umožňující kybernetické útoky. Cílem útoků měl být vedle Babiše také i Úřad vlády nebo Ministerstvo financí.

Reklama

Doporučované