Hlavní obsah

Harry a Meghan se definitivně loučí s královským titulem. Co bude dál?

Foto: Profimedia.cz

Harry a Meghan se svým synem Archiem.

Reklama

Britský princ Harry se svou manželkou dnes nadobro odloží své královské tituly. S tím souvisí i konec profitu ze značky Sussex Royal a oficiálního reprezentování královny. Jak bude nový život slavného páru vlastně vypadat?

Článek

Už žádné „Vaše královská Výsosti“, žádný příspěvek na Instagram @sussexroyal  či webovou stránku SussexRoyal.com ani žádné peníze ze samotné značky nebo královského dvora. Posledním březnovým dnem podle dohody Harryho a Meghan s královnou Alžbětou všechny tyto výsady končí a manželé se svým synem Archiem začínají jiný život.

„Zatímco tady už nás neuvidíte, naše práce pokračuje,“ píše se v posledním příspěvku na Instagramu @sussexroyal s podpisem „Harry a Meghan“. Královští odpadlíci v něm rovněž poděkovali komunitě za podporu, inspiraci a sdílený závazek k dobru ve světě. Co ale mysleli tím, že práce pokračuje? A čím se budou vlastně živit?

Charita má pokračovat

Ačkoliv společnost The Royal Foundation už Harry nemůže ovládat, rozhodl se podle nedávného prohlášení mluvčí i se svou ženou v charitativní činnosti pokračovat a založit novou neziskovou organizaci. „Příštích několik měsíců stráví věnováním se rodině a po soukromé ose začnou pracovat na tom, aby navázali na své staré charitativní závazky rozvojem nové neziskové organizace,“ stojí v tiskovém prohlášení.

Z královských kruhů definitivně neodchází

Harry a Meghan opouští královnu a královskou značku spíš jako firmu, součástí rodiny ale zůstávají. To podle CNN znamená, že se nepřestanou pohybovat uvnitř britských královských kruhů. Nic se nezměnilo ani na Harryho následnických právech.

Rodinu ale bude od královny dělit Atlantský oceán a celá šíře Spojených států, protože se podle britských a amerických médií usazují až v daleké Kalifornii.

Jak zaplatí účty?

Z čeho budou Harry s Meghan žít? Částečně je bude finančně podporovat Harryho otec, princ Charles, ze soukromých zdrojů. Jinak si ale budou muset vydělávat sami. Na otázku jak CNN odpovídá příklady jejich prvních zakázek. Harry už například vyslyšel nabídku některých bank americké Wall Street, kde se zúčastnil diskuse o problémech spojených s mentálním zdravím. Meghan zase propůjčila svůj hlas filmu od Disney o ochraně slonů v Botswaně.

Experti oslovení deníkem The Guardian tvrdí, že pár nyní stojí před velkými výzvami v podobě formování svých nových rolí a je těžké cokoliv předvídat. Joe Little z časopisu Majesty Magazine řekl, že současná situace se na hony vzdálila od jejich původního očekávání, které měli v lednu při oznámení svého rozhodnutí.

Little dodal, že start jejich nového života výrazně ovlivnila i pandemie koronaviru. Jednak se spekuluje o tom, že kvůli uzavření hranic uspíšili své rozhodnutí odejít z Kanady, a zadruhé se o ně média zajímala podstatně méně, než by tomu bylo nebýt pandemie. Zda se ale Meghan a Harry dočkají vytouženého klidu v ústraní, ukáže teprve budoucnost.

Reklama

Doporučované