Hlavní obsah

Havlíček chce dva resorty vést až do voleb, opustit dopravu odmítl

Foto: vlada.cz

Podle premiéra Andreje Babiše je Karel Havlíček nejpracovitější ministr v jeho vládě.

Reklama

Premiér Andrej Babiš řekl, že Karel Havlíček je nejpracovitější ministr z jeho vlády. Havlíček, který vede dvě ministerstva, odmítá i po sérii železničních nehod opustit resort dopravy.

Článek

Vicepremiér vlády Karel Havlíček (za ANO), který vede jako ministr resort dopravy a průmysl, nechce jednu z těchto pozic opustit.

Výzvy k tomu, aby z jednoho ministerského křesla odešel, se objevily tento týden poté, co došlo k několika nehodám vlaků v krátkém časovém odstupu.

Havlíček v pořadu České televize Otázky Václava Moravce však v neděli odmítl, že by premiéra Andreje Babiše (ANO) požádal, aby ho z jedné funkce uvolnil. Vydržet na obou postech by podle svých slov měl do voleb. Ty by se měly uskutečnit nejpozději příští rok na podzim.

„Takhle by to mělo dojet,“ prohlásil Havlíček.

Babiš tento týden řekl, že Havlíček je nejpracovitější ministr. „Vstává dokonce o půl hodiny dříve než já. Vstává, myslím, ve čtvrt na pět,“ řekl Babiš.

„Kdo má armádu, tak si postaví ten management a řídí ho. I přes SMSky,“ dodal Babiš.

O Babišovi je už z doby, kdy byl šéfem Agrofertu, známo, že svým podřízeným už od brzkých ranních hodin psal SMS zprávy a řešil s nimi, co mají dělat.

Podobně jako Babiš mluvil v neděli i Havlíček, podle kterého není důležité, kolik resortů řídí, ale zda má kvalitní spolupracovníky kolem sebe.

„Nenechám se vyprovokovat opozicí. Já rozumím opozici, že je nervózní. Nelíbí se jí, že na Ministerstvu dopravy se čistí režim, který tam byl,“ uvedl Havlíček.

Přitom na resortu dopravy má hnutí ANO už sedm let svého ministra. Před Havlíčkem to byli Vladimír Kremlík, Dan Ťok a Antonín Prachař.

Havlíčka však zkritizoval také starosta Nového Města na Moravě a místopředseda sociální demokracie Michal Šmarda. ČSSD přitom sedí s hnutím ANO ve vládě.

„Nebylo by opravdu lepší, kdyby se té dopravě někdo věnoval na plný úvazek? To přece vážně není legrace a bokovka pro někoho, kdo se na průmyslu nudí,“ napsal Šmarda na Twitteru.

„Rozumím tomu, že bojuje, tuším, o senátorské křeslo, chystá se do dalších voleb,“ reagoval Havlíček na Šmardovu kritiku.

Reklama

Doporučované