Hlavní obsah

Havlíček jednal se Schillerovou o penězích na příští rok, na výzkum půjde rekordní částka

Foto: Profimedia.cz

Karel Havlíček, ministr průmyslu a obchodu.

Reklama

Rozpočet ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) bude příští rok činit zhruba 37,5 miliard korun, což je o dvě miliardy Kč více než v roce 2019. Také rozpočet pro výzkum, vývoj a inovace posílí na 37 miliard korun. Obě částky jsou bez evropských zdrojů. Dohodli se na tom dnes ministr průmyslu Karel Havlíček s ministryní financí Alenou Schillerovou (oba za ANO). Havlíček uvedl, že příští rok bude rozpočet na výzkum rekordní.

Článek

Předběžně navrhovaná částka 37,1 miliardy Kč pro resort průmyslu se tak po dnešním jednání zvýšila o dalších více než 400 milionů Kč. Z nich podle Havlíčka zamíří 200 milionů Kč na investiční pobídky a dalších 200 milionů korun na sanace a rekultivace pro těžaře, zhruba se 23 miliony se počítá na ostatní provozní výdaje.

Havlíček dále řekl, že z rozpočtu MPO poputuje navíc zhruba 30 milionů korun na zavádění televize prostřednictvím krajů pro sociální zařízení, například domovy důchodců. Přechod na digitální televizi může být podle Havlíčka nedostupný pro některé pečovatelské domy a domovy důchodců, MPO už o tom jedná s kraji. Další pět milionů korun zamíří do inovační strategie Česká republika země pro budoucnost.

Reklama

Doporučované