Hlavní obsah

Herec Pavel Řezníček: Proč prchá ze sálu a proč dal vale divadlu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Herec Pavel Řezníček v pořadu Slavní na Televizi Seznam (nejen) o novém filmu Cena za štěstí.Video: Veronika Farářová

 

Reklama

Nezaměnitelná tvář herce Pavla Řezníčka se znovu objevila v kinech. Tentokrát ztvárnil jednu z hlavních postav ve filmu Cena za štěstí. Premiéra hvězdně obsazeného snímku proběhla 10. ledna v pražské Lucerně a spolu s Pavlem Řezníčkem tam nemohli chybět jeho herečtí kolegové – Ivana Chýlková, Vanda Hybnerová nebo Tomáš Hanák.

Článek

První český film letošního roku láká diváky do kin na příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se ji znovu najít. O režii a scénář se postarala Olga Dabrowská, která při námětu vycházela z vlastní zkušenosti. „Mám ze dvou manželství dvě děti, žiji s dalším partnerem a všimla jsem si, že to není pouze můj příběh, ale že jsem součástí určitého generačního módu,” vysvětluje režisérka Dabrowská.

Pavel Řezníček se sice zúčastnil natáčení a slavnostní premiéry, ale ze samotného promítání odešel. „Člověk se nerad na sebe dívá, já to tak mám a znám spoustu takových herců. Ti odvážní na premiéře vidí snímek poprvé, ti méně odvážní, jako já, prchají ze sálu,” směje se brněnský herec.

„S odstupem let si to určitě pustím, teď by mě akorát mrzely všechny mé chyby, které bych tam viděl,” dodává Řezníček, který se kromě filmu Cena za štěstí pravidelně objevuje na televizních obrazovkách v seriálu Profesor T.

Divadelní prkna na nějakou chvíli opustil. „Nechtěl jsem strávit celý život v jedné budově. Spoustu herců a hereček baví, že když udělají při představení chybu, tak ji můžou další den opravit. Mě to už začalo iritovat,“ říká Řezníček.

Zajímá vás, jak se dostal Pavel Řezníček k herectví? Podívejte se na úvodní video.

Rozhovor byl součástí Magazínu Slavní, který můžete sledovat na celoplošné Televizi Seznam každou neděli od 21 hodin.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reklama

Související témata:
Pavel Řezníček

Doporučované