Hlavní obsah

Herectví je v podstatě drzé povolání, říká Žilková. Ukázala, kde je jí dobře

Moje místa: „U nás doma jsem já ta praktická dělnice, ale mě to strašně baví,“ přiznává Veronika Žilková.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Herečka, matka, babička, pedagožka. Tím vším je Veronika Žilková. A škola je také jedním z míst, kam přizvala kamery Televize Seznam v pořadu, který ukazuje místa, kam se normálně nepodíváte.

Článek

Na Mezinárodní konzervatoři Praha se Žilková cítí jako ryba ve vodě. Podle kolegy, režiséra Petra Kracika, vtrhává Žilková ve škole do hodin a mohlo by se zdát, že způsobuje chaos, ale opak je prý pravdou. Je profesionálkou a to samé se snaží předat i studentům. Ti o ní mluví jako o přísné, ale spravedlivé.

Dalším místem, kam herečka filmaře pozvala, je svět filmu a fantazie. Podíváme se do Benátek, kde Veronika hrála italskou babičku malé Alenky v zemi zázraků.

A pak se také se svým vnukem Kryšpínem vydala do Roztockého muzea, na Zámecké imaginárium – výstavu bratří Formanů. Sem chodí Veronika už 30 let s dětmi na pravidelné procházky.

Po Skypu si popovídala se synem Cyrilem, jenž žije ve Francii, a doma představila psy Cyrana a Pipa.

Nechybí ani Ministerstvo zahraničních věcí, které nyní řídí její muž Martin Stropnický. Rozhovořila se tu o povinnostech manželek vysoce postavených politiků, historik pak kamery pozval na prohlídku ministerského bytu, kde žil Jan Masaryk a s vysokou pravděpodobností ho tu před sedmdesáti lety překvapili jeho vrazi.

Pořad Moje místa můžete sledovat každý pátek od 20 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované