Hlavní obsah

Hledáme lehké řešení těžkého problému, říká o pandemii slovenský novinář

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Tomáš Bella v podcastu žertuje o tom, že EU nařídí opětovné spojení Česka a Slovenska. Jedna taková země prý stačí.

Reklama

Článek

Hostem Jednoho procenta je novinář Tomáš Bella, spoluzakladatel slovenského Denníku N. Muž, který ví víc než většina lidí na světě o tom, jak na webu prodávat novinářský obsah.

Znám Tomáše už skoro 20 let. Krátce jsme spolupracovali ve vlastní česko-slovenské firmě, která pak byla na počátku startupu Piano Media. Ten později Tomáš Bella několik let řídil a vytvořil z něj celosvětově úspěšnou společnost. Jak později řekl v otevřeném rozhovoru, hlavním důvodem, proč z Piana odešel a vrátil se k žurnalistice, byly deprese, kterými tehdy trpěl.

Dnes je členem představenstva a šéfem webu Denníku N. A sám o sobě říká, že jednou bude v muzeu vystavený jako jediný Slovák, který nepil alkohol a nevěřil v Boha.

O tom všem jsme spolu v podcastu mluvili. A také o tom, co mají Česko a Slovensko společného v souvislosti s pandemií - a protože obě země patří k nejhorším na světě, tak to nebylo moc veselé povídání. I když, jak se to vezme.

Hovořili jsme i o tom, v čem se naše dvě země liší. A o žurnalistice, o slovenské prezidentce, o krizi středního věku a také o tom, jak těžké je zhubnout 40 kilo. Malý spoiler: není to zas tak těžké, ale o své metodě se nesmíte radit s lékaři.

Celou epizodu Jednoho procenta si pusťte v přehrávači v úvodu článku. Příjemný poslech.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za 10 let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované