Hlavní obsah

Holka z maloměsta dobyla svět. Topmodelka Taťána Gregor Brzobohatá mluví o nízkém sebevědomí a stresu

Taťána Gregor Brzobohatá: Každý může změnit svět. Kdyby nebyly neziskovky, nebyla by demokracie.Video: Ivana Navrátilová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kdybych chtěla být jen modelka, nehlásila bych se do soutěže Miss World, říká v rozhovoru pro pořad Moje místa – Intimní zpovědi jediná česká vítězka celosvětové soutěže krásy.

Článek

Jako malá neměla sebevědomí nijak vysoké, přesto se rozhodla prorazit v tvrdém světě modelingu.

„Šla jsem do věcí, do kterých by málokdo šel. Zatímco si moji spolužáci užívali prázdniny, já jela vydělávat peníze, abych si mohla koupit telefon a počítač,“ vzpomíná na začátky kariéry Taťána Gregor Brzobohatá.

V 18 prošla tím, co jiní nezažijí celý život. Jediná česká Miss World nás vzala na místa, která ji formovala a kde je šťastná:

Moje místa: Taťána Gregor Brzobohatá.Video: Ivana Navrátilová, Seznam Zprávy

Tehdy ještě jako Taťána Kuchařová vyrůstala v Opočně. V rozhovoru pro pořad Moje místa – Intimní zpovědi mluví mimo jiné o tlaku, který zažívala v roce 2006, když získala korunku světové královny krásy.

„Věděla jsem, že když to zvládnu, budu mít zpátky svobodu. Že to budu moct zúročit v dobročinnosti a filantropii,“ vzpomíná na své neziskové projekty a založení nadace Krása pomoci, která už deset let pomáhá seniorům.

Dnes zastupuje český neziskový sektor v OSN a je taky ambasadorkou pro cíle udržitelného rozvoje. „Jsme hlasem slabších lidí. Kdyby nebyly neziskovky, nebyla by demokracie,“ říká.

Jaký je její recept na životní úspěch? Jak se vyrovnala s popularitou a pomluvami? Proč nemá čas na rodinný život a proč ji její manžel, hudebník Ondřej Gregor Brzobohatý, nepustí k vaření? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Doporučované