Hlavní obsah

Hotel Thermal zveřejnil na internetu fotky návrhů, jak bude vypadat po rekonstrukci. Po kritice je smazal

Thermal zveřejnil na Facebooku fotky vzorových pokojů. Po vlně negativních reakcí je smazal.Video: Redakce Seznam, ČTK, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rekonstrukci pokojů hotel dokončil před několika dny. Lidem se ale vybavení pokojů moc nelíbilo.

Článek

Festivalový palác Thermal ve stylu brutalismu od architektů Machoninových sice patří státu, ale v jeho vlastnictví navzdory snaze vnoučat architektů, Marii a Janovi Kordovských, dlouhodobě chátrá. Minulý týden Ministerstvo financí oznámilo, překvapivou novinku. Hotel čeká nákladná rekonstrukce. A v pátek se na facebookových stránkách hotelu objevily fotografie čtyř vzorových pokojů, které hotel nechal opravit.

+4

Dlouho netrvalo a pod fotkami se v komentářích strhla ostrá diskuze. Vybavení pokojů lidem přišlo nevkusné a požadovali po stránkách hotelu jméno architekta a detaily rekonstrukce. Ozývaly se také hlasy, které volaly po transparentní architektonické soutěži.

„Doufám, že když jste státní podnik, tak bude transparentní soutěž, transparentní výběrové řízení a nebude, vzhledem k reprezentativnosti místa, rozhodovat jen cena, ale kritérií výběru bude více,“ požadoval jeden z návštěvníků stránky v komentářích.

+2

Další komentáře se ptají, jestli jsou fotografie vtip, nebo rekonstrukci přirovnávají k vybavení penzionu. Po vyhrocené diskuzi hotel příspěvek smazal.

„Fotky jsme smazali kvůli neuspokojivé kvalitě. Kolega to dělal narychlo mobilem, nepovedlo se mu to. Vyhodnotili jsme to jako velmi zkreslující. Budeme tenhle post dávat znovu s profesionálním fotografem, aby to mělo tu vypovídající hodnotu, kterou chceme,“ vysvětlil marketingový ředitel Thermalu Josef Dlohoš. Nechtějí prý, aby v nekvalitním příspěvku zanikla snaha architektů.

S negativními komentáři smazání fotek podle něj vůbec nesouvisí. „Nebráníme se konstruktivní kritice, ale bylo to skutečně z důvodu horší kvality fotek,“ dodal. Stejné fotky, které byly na Instagramu hotelu, vedení také stáhlo, i když až poté, co se na ně Seznam ptal.

Vnoučata paní Machoninové sourozenci Marie a Jan Kordovští se o záchranu Thermalu snaží několik let. Na začátku července zveřejnili otevřený dopis představenstvu hotelu a ministryni financí Aleně Schillerové.

Reklama

Související témata:

Doporučované