Hlavní obsah

Hranice chystají úpravy svého náměstí, budou stát 6,7 milionu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Radnice v Hranicích na Přerovsku se na začátku března chystá pustit do úprav centrálního Masarykova náměstí. Zahrnovat bude výsadbu nové zeleně, mobiliář i vybudování širšího technického zázemí pro veřejné akce.

Článek

Práce by měly trvat dva měsíce a vyjdou na téměř sedm milionů korun. Díky úpravám by se mělo stát náměstí přívětivější pro návštěvníky zejména v období letních veder. „Chceme na náměstí nabídnout lidem něco na osvěžení, například mlžítko, přidat chceme i trochu zeleně. Ukázalo se totiž, že některé stromy zde kvůli problémům se spodní vodou příliš neprosperují. Vysázet zde chceme proto vhodnější dřeviny, aby lidé měli lepší podmínky zde v létě trávit svůj čas,“ uvedl mluvčí radnice Petr Bakovský.

Na náměstí tak podle plánu bude několik stromů vyměněno, dalších šest nových přibude. Svoji podobu změní pítko a lavice v okolí, bude doplněn také nový mobiliář.

Přibude také nová elektropřípojka z rozvaděče na staré radnici a na náměstí budou čtyři nové elektrorozvaděče, což zajistí bezproblémové zásobování elektřinou při různých kulturních akcích. „Náměstí bylo uvedeno do provozu před 15 lety a za tu dobu se leccos změnilo, a to i z hlediska elektroinstalace, kdy je například spotřeba v zimních měsících při vánočních trzích podstatně větší. Pořádají se zde větší akce, náročnější i na spotřebu,“ doplnil mluvčí radnice.

Práce by měly začít 2. března, záležet bude ale na klimatických podmínkách. Součástí stavby jsou podle zástupců radnice také zemní práce, které tak nadcházející dva měsíce naruší běžný provoz na náměstí.

Reklama

Doporučované