Hlavní obsah

Hrát před The Rolling Stones je přesně tak cool, jak si jen dokážeš představit, říkají Rival Sons

Američtí Rival Sons v rozhovoru pro Televizi Seznam: O koncertu v Praze i Rolling Stones.Video: Pavol Martaus

 

Reklama

Nahradit jednoho dne dosluhující rockové hvězdy. To je výzva, kterou si na svá bedra naložili američtí Rival Sons, kteří nedávno vystoupili v Praze. Seznamu poskytli exkluzivní video rozhovor.

Článek

„Praha jako taková je doslova fascinující město, s obrovskou historií,“ svěřil se Jay Buchanan, frontman kapely Rival Sons. „Jedna z mých nejoblíbenějších vzpomínek na Prahu je pár let stará, když jsme se rozhodli si ji vychutnat jako turisté. Zaplatili jsme si prohlídku na kolech a do toho začalo pršet. Na to nikdy nezapomenu. Bylo to úžasné. Měli jsme zároveň velké štěstí, že jsme své první sólové vystoupení u vás odehráli v opravdu malém klubu v univerzitním areálu v punkrockovém baru 007,“ zavzpomínal.

Více symbolické už to být nemohlo, protože klub 007 se nachází v těsném sousedství Strahovského stadionu, kde po revoluci vystoupili The Rolling Stones, kterým Rival Sons nedávno předskakovali.

Jak vzpomínají na setkání s rockovými dinosaury? „Do dnešního dne jsme předskakovali už v podstatě všem, ale The Rolling Stones byli vrcholem pomyslné pyramidy. Hodně jsme se na to připravovali a také museli mnohé naplánovat. Současně totiž běželo naše vlastní turné a byli jsme hodně zaneprázdněni, ale tohle se neodmítá,“ dodává Buchanan.

Vzápětí ho na téma The Rolling Stones doplnil kytarista Scott Holiday: „Víš co, hrát před nimi a poznat je, je paráda. I přátelení musí být organizované. Oni odpočívají u pinballu a my dostaneme náš prostor s nimi popít. Jsou hodně zaneprázdněni, také výrazně starší, a proto má vše v jejich rozvrhu jasné místo. Každá drobnost je někým organizovaná: ‚Vy se postavte tady, my je přivedeme a můžete se seznámit.‘ Když k tomu nakonec došlo, tak byli nesmírně vřelí. Přestože se jednalo o formální setkání, tak byli moc milí. Moc dobře vědí, jak se v takové situaci chovat a být uvědomělí a velice přátelští. Jsem moc rád, že jsem Keitha Richardse rozesmál. Měl jsem na to asi třicet vteřin a jsem moc rád, že se to povedlo.“

Celý rozhovor najdete v úvodním videu. Je součástí Magazínu Slavní, který Televize Seznam vysílá každou neděli od 21 hodin.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované