Hlavní obsah

Hromadná doprava ve středočeských městech pojede od pondělí téměř bez omezení

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Hromadná doprava ve středočeských městech pojede od pondělí téměř bez omezení. Důvodem je mimo jiné zajištění školních spojů pro žáky základních škol, zjistila ČTK.

Článek

V pondělí se do lavic vrátí děti z prvního stupně základních škol k takzvané rotační výuce a do školek půjdou předškoláci. Všechny školy v zemi jsou kvůli epidemii covidu-19 od 1. března zavřené s výjimkou škol pro děti zdravotníků a některých dalších profesí.

Kladno obnoví naplno provoz na dosud omezených městských linkách číslo 601 až 606. „Touto změnou budou zajištěny městskou dopravou podmínky pro návrat dětí do škol,“ uvedl za společnost ČSAD MHD Kladno Ludomír Landa.

Také v Příbrami podle mluvčí Evy Švehlové skončí v pondělí prázdninový provoz veřejné dopravy a linky se vrátí k obvyklému provozu.

V Mladé Boleslavi podle mluvčí Šárky Charouskové město také počítá s ukončením prázdninového režimu a návratem do normálního provozu MHD, kromě jedné linky. „Zůstane zrušená linka, která jezdí k městskému bazénu,“ uvedla mluvčí. Bazén je zatím kvůli protiepidemickým opatřením uzavřený.

Reklama

Doporučované