Hlavní obsah

Hvězda 80. let Michaela Linková provozuje kadeřnictví a zpívá s dětmi

Michaela Linková, někdejší zpěvačka.Video: Dominika Nováková

 

Reklama

Michaela Linková natočila svoje poslední album před 13 lety, až dodnes si dala od zpívání pauzu. Teď má nový duet, dovede vám skvěle ostříhat vlasy a zpívá s dětmi ve sboru.

Článek

V 80. letech byla velmi populární. Jednou skončila na 5. místě v anketě Zlatý slavík, spolupracovala se slavnými producenty a zpěváky. Jejími velkými hity byly třeba skladby Bílý měsíc nebo Co ty vůbec víš. Před pár lety Michaela Linková v Hostomicích pod Brdy založila dětský pěvecký sbor.

Jmenuje se Happy Day. „Zpíváme popové věci, holky mají rády cikánské písničky. Zpíváme písničky od Schelingera, od Boba Dylana, nějaké moje písně, učíme se Bílý měsíc, což byla moje nejslavnější písnička,” říká Michaela Linková.

Slavná zpěvačka osmdesátek stále občas vystupuje i sólově, nedávno natočila duet s kolegou Leošem Petrů. Někdy si na internetu přečte výzvu, že by se měla vrátit k aktivní kariéře. V době největší slávy spolupracovala třeba s Michalem Davidem nebo Karlem Vágnerem, napsala také knížku. Po ukončení kariéry začala provozovat kadeřnictví.

„Abyste mohla být v té době slavná a koncertovat, věnovat se tomu intenzivně, tak jste musela mít dobrý managing, dobré zázemí, a já jsem to zázemí ztratila. Tak jsem se rozhodla, že bych měla dělat něco, co umím. Vymyslela jsem kadeřnictví a mám ho dodnes,” vysvětluje Michaela Linková.

Reklama

Související témata:

Doporučované