Hlavní obsah

Hvězda původního Top Gear havarovala ve Švýcarsku. Záběry z nehody

Richard Hammond nezvládl elektrický supersport. V zatáčce se vyboural, auto shořelo.Video: Háta Sassmannová

 

Reklama

Britský moderátor havaroval ze zatím nezjištěných důvodů. Zřejmě nezvládl řízení. Auto po havárii zcela shořelo.

Článek

Moderátor někdejšího britského motoristického pořadu Top Gear a současné moto show The Grand Tour Richard Hammond má za sebou vážnou automobilovou nehodu. Při natáčení jednoho z nových pořadů se ve Švýcarsku vyboural. Podle policie byl Hammond vrtulníkem přepraven do nemocnice, jeho stav ale není vážný. Vůz při nehodě zcela shořel.

Sedmačtyřicetiletý moderátor seděl za volantem elektrického supersportu a ze zatím nezjištěných důvodů havaroval. Při převozu do nemocnice byl při vědomí a hovořil se záchranáři. Prohlídka v nemocnici ukázala, že Hammond má zlomenou nohu.

Oblíbený průvodce motoristickými pořady vyvázl před deseti lety z mnohem nebezpečnější situace, když závodnímu vozu, v němž seděl, praskla pneumatika v rychlosti 463 kilometrů za hodinu. Hammond utrpěl vážná zranění mozku a v nemocnici strávil pět týdnů. Po zotavení se vrátil k natáčení dalších dílů pořadu Top Gear.

Motoristická revue se vysílala ve 200 zemích světa a sledovalo ji 350 milionů diváků. Televizi BBC, která ji vysílala, Hammond spolu s kolegy Jeremym Clarksonem a Jamesem Mayem opustil, když vedení předloni Clarksona vyhodilo po jeho incidentu s produkčním štábem.

Nehoda se stala při natáčení druhé řady seriálu The Grand Tour, v němž se znovu starý tým z Top Gear sešel.

Podívejte se, co se dělo před nehodou ve videu nad článkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované