Hlavní obsah

Improvizace pomáhá s problémy. A přinejmenším se pobavíte, říká koučka

Foto: archiv Michaely Puchalkové, Seznam Zprávy

Michaele Puchalkové schopnost improvizace pomohla i během pandemie, kdy musela zcela změnit způsob práce.

Reklama

Článek

Hostem 120. dílu Jednoho procenta je koučka a trenérka improvizace Michaela Puchalková, která jako my všichni během pandemie přemýšlela, jak se změní její život, ale přišla na to, že to stále bude jedna velká improvizace.

Podcast není typický novinářský rozhovor. Nejdu na něj s pečlivě připravenými otázkami. Nechci své hosty z ničeho obžalovat ani usvědčit. Chci si s nimi popovídat a mít z toho radost. Často je to trochu improvizace. Píšu to úmyslně, protože mým dnešním hostem je žena, pro kterou se improvizace stala jedním z hlavních životních zájmů. Radostní i pracovní náplní.

Michaela Puchalková je trenérkou improvizace a koučkou. Tuhle životní posedlost si přivezla z Francie v roce 2000. A taky plán improvizaci v Česku pomáhat šířit a například založit tradici improvizačních zápasů.

Chcete umět aktivně naslouchat či nechat zazářit ostatní lidi? Nebo umět dělat chyby? Michaela Puchalková vás to naučí. Nebo to aspoň slibuje ve svých workshopech pro firmy i pro veřejnost. Zeptal jsem se jí na to. A taky na to, jak jí pomohla improvizace v době pandemie, kdy improvizuje celá planeta, a jak se dá této dovednosti učit v době karantény.

Mluvili jsme o tom, proč když s ostatními komunikujeme online, tak nám tolik energie berou, a naopak nám tak málo energie dávají. A samozřejmě, během podcastu jsme si jedno improvizační cvičení taky vyzkoušeli.

Přeju příjemný poslech.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za 10 let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované