Hlavní obsah

Ivana Chýlková v novém smínku zjišťuje, jak vysoká je cena za štěstí. Hanák váhal

Premiéra filmu Cena za štěstí.Video: Ondřej Kočí, Seznam Zprávy

 

Reklama

V kinech v těchto dnech můžete vidět smínek Cena za štěstí. Jedná se o první český film roku 2019. Přibližuje život čtyřicátníků. Ti se za každou cenu snaží udržet dlouhodobý partnerský vztah, což je někdy opravdu těžké. To vše pod taktovkou Olgy Dabrowské.

Článek

„Já mám ze dvou manželství dvě děti a žiju s dalším partnerem a vlastně jsem si všimla, že to není jen můj osobní problém nebo osobní příběh. Uvědomila jsem si, že jsem součástí nějakého plošného generačního módu, který nevíme, proč se děje. Ten film klade spíš otázky, než aby odpovídal, proč se to děje. Tento fenomén je poměrně nový, snažíme se žít dobře, ale ty vztahy nám prostě nedrží,“ svěřila se režisérka Olga Dabrowská, která do filmu vložila vlastní zkušenosti.

Ivana Chýlková a Vanda Hybnerová hrají ve filmu lesbický pár. Idylku ale naruší postava Tomáše Hanáka, který jejich vztahem pořádně zamíchá. Svoji roli vidí Chýlková jasně: „Určitě bych to nechtěla zažít, nic takovýho, ale to snad nechce nikdo. Neděje se to běžně, ale děje se to často a mně se to naštěstí vyhnulo, tak si na to můžu jenom hrát,“ dodala.

Tomáš Hanák ale svou roli nejdříve přijmout nechtěl. Proč? To se dozvíte v úvodním videu. Magazín Slavní můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované