Hlavní obsah

Jak nahradit Feriho? Koalice přemalovala dodávku a vyráží na festivaly

Foto: TOP 09

Původní kampaň Mám hlas nahradí Spolu jdeme volit.

Reklama

Koalice Spolu představí novou kampaň pro mladé lidi, která má pomoci odlákat část pirátského voličstva. Strany přepracovaly původní strategii, jejíž tváří měl být Dominik Feri.

Článek

Kampaň Dominika Feriho měla být pro koalici Spolu jedním z hlavních trumfů. Jenže poslanec TOP 09 uvízl v květnu v podezření ze sexuálního násilí, z politiky odešel a jeho rok chystanou předvolební akci s heslem Mám hlas koaliční strany stáhly.

Po dvou a půl měsících koalice Spolu přichází s novou kampaní, tentokrát s názvem Jdeme volit. Pro koalici jsou mladší voliči důležitým cílem, protože jak nedávno Seznam Zprávy zjistily, zejména k TOP 09 se v posledních několika týdnech začaly dle průzkumů přesouvat do té doby sympatizanti Pirátů, kteří naopak v posledních měsících preferenčně chřadnou.

Právě na jejich voliče nižšího věku se koalice Spolu nyní hodlá zaměřit. Kampaň oficiálně spustí ve středu večer v centru Prahy.

Feriho jako takového nikdo konkrétní nenahradil, jeho roli si rozdělí několik mladších kandidátů koalice Spolu po celé republice. Jde například o Jiřího Havránka z ODS, Radovana Gaudyna z KDU-ČSL nebo Matěje Havla z TOP 09.

Mrtvý Facebook

Vypravit se mají do terénu. Feriho žlutou dodávku koalice přelepila a původní žlutý design úplně potlačila. Kandidáti koalice se vypraví na koupaliště, festivaly a do letních kin, kde budou mladé lidi zkoušet přesvědčit, aby šli na podzim volit.

Z původních plánů zůstal záměr prosadit se na Instagramu. „Faktor Instagramu zůstal, ze sociálních sítí cílíme primárně tam. Facebook pro naše potenciální voliče už není zajímavý, mladí lidé přešli hlavně na Instagram,“ řekla Seznam Zprávám generální sekretářka TOP 09 Miriam Faltová, která se na přípravě kampaně podílela.

Foto: Seznam Zprávy

Nová dodávka kampaně Spolu pro mladé.

Právě tam ale bude Feri nejvíc chybět – na Instagramu ho v době největší slávy sledoval milion lidí a právě mladí fanoušci si tam byli zvyklí chodit pro informace například o covidových opatřeních.

„Ani původní kampaň pro mladé nestála pouze na Dominiku Ferim. Koalice má na kandidátkách pro letošní volby skoro osmdesát kandidátů mladších 35 let. I jejich prostřednictvím chceme mladým lidem vzkázat, že chodit k volbám a zajímat se o svět kolem sebe stojí za to,“ dodala Faltová.

Reklama

Doporučované