Hlavní obsah

Jako Moravec nebo Sáblíková. Návštěvníci olympijských parků v Brně a Ostravě otestují třicet sportů

Brno a Ostrava od příštího týdne hostí olympijský festival.Video: Tomáš Svoboda

 

Reklama

Už za týden začíná zimní olympiáda v jihokorejském Pchjongčchangu. Její atmosféru nasají také lidé v Brně a Ostravě. Souběžně se startem her se tam otevřou velkolepé zážitkové parky. Zájemci si v nich vyzkoušejí desítky zimních sportů a narazí na známé sportovní osobnosti.

Článek

Zatím se tam povalují jen tuny sněhu a pracují desítky dělníků. Avšak již v pátek 9. února se brněnské výstaviště promění v olympijskou vesnici. Brno společně s Ostravou hostí sedmnáctidenní festival, který si užijí fandové souběžně s olympijskými hrami v jihokorejském Pchjongčchangu.

Návštěvníci parků si vyzkoušejí třicet různých sportovních disciplín, včetně rychlobruslení, skoků na lyžích nebo biatlonu. „Jsme moc rádi, že je mezi školáky v Brně a na jižní Moravě o festival obrovský zájem,” potěšilo šéfa Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala.

Sportoviště budou otevřená každý den od devíti hodin ráno, od neděle do čtvrtka zavírají v sedm večer, v pátek a sobotu až o dvě hodiny později. Vstupné je padesát korun, děti do 150 centimetrů mají vstup zadarmo.

Pořadatelé v Brně chystají v programu i dva speciální dny. V neděli 11. února uplyne půl století od chvíle, kdy získal zlatou medaili skokan na lyžích Jiří Raška. Z Prahy až na výstaviště přijede vlak Raška express se známými sportovci. A 22. února to bude dvacet let od slavného vítězství hokejistů v Naganu. „Chystáme velké překvapení, ale nerad bych to zakřikl, takže to zatím nemůžu říct,” dodal Kejval.

Reklama

Doporučované