Hlavní obsah

Janků, Janáčková a další. Podívejte se, jak Kynychová prohání slavné tváře ve fitku

Video: Barbora Marková

 

Reklama

Hanka Kynychová slaví kulatiny. K narozeninám si známá cvičitelka nadělila nevšední dárek. Už v pořadí 19. instruktážní DVD, kde cvičí se známými osobnostmi.

Článek

Je krásná, úspěšná a pohyb je pro ni denním chlebem. Asi nejznámější česká instruktorka a cvičitelka aerobiku Hanka Kynychová slaví padesáté narozeniny. A i když by jí její věk málokdo hádal, rozhodla se své narozeniny oslavit vydáním nového DVD s názvem Postava snů 2, kde cvičí se svými kamarádkami Heidi Janků, Ivanou Jirešovou a Kristýnou Janáčkovou.

„Já bych ale chtěla hlavně říci, aby si každý uvědomil, že ten pohyb, pokud nebude vykonávat, tak se nebude dobře cítit, bude mít zkrácené svaly, bude ho bolet celé tělo, bude mít ochablé svaly, takže nebude mít ze své postavy krásný nebo dobrý, uspokojivý pocit. Když se nebude hýbat, tak i psychika půjde do háje,“ vysvětluje Hanka.

Ke krásné zdravé postavě prý stačí cvičit hodinu - dvakrát, třikrát týdně. Podle Hanky ale vše není jen o tvrdém tréninku, stejně důležitý je i odpočinek.

„Jako správný trenér musím říct, že by se mělo relaxovat pro psychiku minimálně 30 minut denně. Ale 30 minut denně myslím tak, že byste měli jít na procházku. Měli byste si jít vyčistit hlavu mimo práci, mimo počítač, domov, to by bylo úplně ideální,“ doporučuje cvičitelka.

Hančino cvičení je určeno všem ženám, které chtějí vypadat a cítit se dobře. Prý je zvládne jak začátečnice, tak pokročilá cvičenka. Na DVD například Hanka cvičí s Heidi Janků. „S Hankou je sranda, Hanka je taková pozitivní a energická a mám ji ráda a občas sem zajdu, a je pravda, že se už nezakulacuju,“ směje se známá zpěvačka.

Všechny superlativy Hanku charakterizují opravdu přesně. Je energická, plná elánu a dobré nálady.

„Já se teď nacházím v takovém období, kdy je mi dobře, kdy ťuk, ťuk, ťuk, fitko jede, mám děti zdravé. Nemůžu si dovolit ještě něco lámat, protože mým dětem je málo a já tu pro ně ještě minimálně 100 let musím být. A těch sto let mi naordinovala moje 70letá cvičitelka seniorů. Řekla: Haničko, chtěla jsem ti říct ještě jednou tolik, ale raději dvakrát tolik, takže mám před sebou teď ještě sto let,“ dodává Hanka Kynychová.

Více o plánech a narozeninách asi nejznámější české cvičitelky se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:
Hana Kynychová

Doporučované