Hlavní obsah

Japonský velvyslanec zabíjel, papež se omlouval a aligátor na Floridě se opil

Den očima Karolíny Štukové.Video: Karolína Štuková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Přehled událostí z pondělí 3. června podle redaktorky Karolíny Štukové.

Článek

Bývalý japonský velvyslanec v Česku Hideaki Kumazawa byl zatčen. Podle agentury Reuters měl zabít svého syna. Toho považoval prý za nebezpečného pro společnost. Vyšetřovatelům sdělil, že se nápadně podobal útočníkovi, který minulý týden napadl nožem školačky ve městě Kawasaki. Chránil tak pro jistotu okolí. Sám diplomat pak na svého potomka zaútočil kuchyňským nožem.

3 metry dlouhý aligátor se vloupal do domu rodiny z Floridy. Na pozvání nečekal a rozbitým oknem se dostal dovnitř. V kuchyni rozbil lahev s vínem, o kterou se pak poškrábal. Kromě lehkých zranění aligátora nebyl zraněn nikdo z majitelů domu ani nikdo z policie a odchytové služby.

Papež František se jménem katolické církve omlouval Romům za špatné zacházení. Vyjádřil se k tomu při třídenní návštěvě Rumunska. Tento krok by mohl znamenat problém z pohledu italského ministra vnitra Mattea Salviniho, který se migraci brání. Přál by si, aby veškeré uprchlické tábory v Itálii zanikly.

Tomatína – v kolumbijském městečku Sutamarchan je to už tradiční součást kulturního festivalu. Cílem akce je ušpinit rajčaty úplně všechny, kteří se objeví poblíž. Město tak slaví konec sklizně. Novináři agentury Reuters se ptali organizátora akce, jestli to není plýtvání. Ten ale uvedl, že použitá rajčata by pro lidskou spotřebu stejně nebyla vhodná.

Už zítra by se mělo sejít více než 100 tisíc protestujících na pražském Václavském náměstí. Budou požadovat odchod ministryně Benešové a také demisi premiéra Babiše. Organizátoři předpovídají, že půjde o největší demonstraci od roku 1989.

Reklama

Související témata:

Doporučované