Hlavní obsah

Jihomoravská záchranka převzala devět nových sanitek

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Jihomoravská záchranná služba dnes od kraje jakožto zřizovatele převzala devět nových sanitních vozů, stály zhruba 22 milionů korun bez DPH. Rozmístí je na osm svých základen.

Článek

Nové vozy pro záchranáře jsou postaveny na podvozcích Mercedes Benz Sprinter 419 a mají výkon 140 kW (190 koní). „Pro bezpečnost posádek je v sanitce airbag řidiče i spolujezdce, dále okenní, hrudní a boční airbagy,“ uvedla ředitelka jihomoravské záchranné služby Hana Albrechtová.

Záchranáři nové vozy rozmístí na osm základen, dva kusy do Brna - Bohunic a po jednom do Brna - Ponavy, Brna - Černovic, do Tišnova, Boskovic, Hustopečí, Kyjova a Hrušovan nad Jevišovkou.

Záchranná služba disponuje celkem 80 vozy. Z toho 22 vozů je záložních, určených k okamžité náhradě těch sanitek, u kterých se projeví porucha nebo jsou z jiného důvodu náhle vyřazeny z provozu.

Záchranná služba pravidelně obměňuje sanitky s největším nájezdem kilometrů a s největším opotřebením. Loni na jaře dostala od kraje osm nových sanitek. Ředitelka uvedla, že počet najetých kilometrů se v posledních letech zvyšuje, jen loni sanitní vozy jihomoravské záchranky ujely dohromady téměř 2,8 milionu kilometrů.

Reklama

Doporučované