Hlavní obsah

Jméno má po Supermanovi a stejně tak plave, desetiletý talent překonal Phelpsův rekord

Foto: Profimedia.cz

Clark Kent Apuada a Michael Phelps.

Reklama

Plavec Michael Phelps přišel o rekord, který vytvořil v roce 1995. O nejlepší čas v motýlku na 100 metrů ho připravil Clark Kent Apuada.

Článek

Fenomenální plavec Michael Phelps o své rekordy nepřichází přiliš často. Teď se to však povedlo desetiletému chlapci, který má jméno superhrdiny. Novým rekordmanem je Clark Kent Apuada. A jeho přezdívka? Samozřejmě, že Superman.

Clark soutěžil na šampionátu v Kalifornii v ktegorii plavců do deseti let. Soutěžil v sedmi kategoriích a zvítězil ve všech. V šesti z nich dokonce překonal svůj osobní rekord. Hlavně ale dokázal pokořit rekord z roku 1995.

Před třiadvaceti lety zaplaval Michael Phelps trať v čase 1:10.48. Od té doby získal 28 zlatých medailí na olympijských hrách. A rekord z jeho dětstkých let stále nedokázal nikdo pokořit.

Až do doby, než do bazénu skočil Clark Kent. Phelpsův čas překonal o více než sekundu a přitáhl na sebe pozornost plaveckého světa. Ten udivuje i fakt, že Clark se plavání věnuje pouhé čtyři roky.

Svému jménu desetiletý plavec opravdu dostává. Kromě plavání zvládá hrát na piano, věnuje se bojovým uměním a hodně ho zajímá programování. Sám Clark ale nepociťuje, že by toho na něj bylo moc. „Vyrovnávám se s tím v pohodě, jen musím najít rovnováhu,” řekl televizní stanici CNN.

Najít své superschopnosti může podle Clarka Kenta každý. „Musíte snít, zaměřit se na váš sen a bavit se,” popsal desetiletý plavecký talent. A jaký je jeho sen? Závodit na olympiádě, Phelpsovy rekordy tak jsou dále v ohrožení.

Reklama

Související témata:

Doporučované