Hlavní obsah

Justin Bieber pobouřil čínské úřady. Zakázaly mu v zemi koncertovat

Čína zakázala koncert Justina Biebera, prý pobuřuje veřejnost špatným chováním.Video: Lukáš Marek

 

Reklama

V rámci světového turné nebude moci popový idol nejspíš vystoupit v Číně. Úřady ho škrtly kvůli „špatnému chování" a pověsti.

Článek

Čínské úřady zakázaly koncert popové hvězdy Justina Biebera. Podle nich se totiž „špatně chová" a Čína chce své umění naopak „očistit". Bieber má v rámci asijského turné naplánované koncerty v Indonésii, Japonsku, Filipínách, Singapuru a Hongkongu. Vypadá to, že fanoušci v Číně budou velmi zklamaní.

V prohlášení, které tento týden na internetových stránkách zveřejnily pekingské úřady, stojí, že důvodem je řada Bieberových přestupků a opakované problémy se zákonem. „Justin Bieber je nadaný zpěvák, ale je kontroverzní,” odpověděli úředníci na žádost fanouška o podrobnější vysvětlení.

„Několikrát se choval nevhodně, jak ve společenském životě, tak během minulého koncertu v Číně. To veřejnost pobouřilo.” Úředníci ale blíže nevhodné chování neupřesnili. Dodali jen, že zpěvák dostal v Číně zákaz, aby mohlo být „očištěno” tamní umění. Zákaz je podle nich přiměřený.

Fotka na Čínské zdi s bodyguardy

Čínu například zarazila fotografie pořízená během Bieberova světového turné Believe v roce 2013, kde popového idola nesou na ramenou bodyguardi přímo na Čínské zdi.

Černá listina umělců

Bieber se tak připojuje k seznamu zahraničních umělců, které Čína vyřadila z hudebního průmyslu. Většinu z nich ale škrtli kvůli politickým důvodům, nikoliv kvůli chování.

V roce 2015 dostala zákaz kapela Maroon 5, v roce 2009 nemohla vystoupit rocková kapela Oasis. V obou případech byl důvodem zákazu veřejný projev podpory Tibetu nebo duchovnímu dalajlámovi.

Reklama

Doporučované