Hlavní obsah

K policii ho nevzali. Tak se za dopraváka alespoň vydával

Foto: Policie ČR

Část vybavení falešného policisty.

Reklama

Policisté dopadli čtyřicetiletého muže z Uherskohradišťska, který se vydával za jejich kolegu. Zaměřoval se především na dopravu. V autě měl světelné, zvukové a signalizační vybavení, které mohl využívat k zastavování vozidel.

Článek

„Již od dětství si přál být policistou. Jeho sen mu však nevyšel, protože k policii nebyl přijat. Policie se tak pro něj stala koníčkem. Zaměřoval se především na dopravu. Řeč je o čtyřicetiletém muži z Uherskohradišťska. Jeho vášeň pro spravedlnost se mu však včera odpoledne stala osudnou v obci Nivnice,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Foto: Police ČR

Pro práci policie byl muž minimálně materiálně vybaven prvotřídně.

V uniformě policisty a ve svém vozidle značky Ford Mondeo černé barvy za pomoci červeného a modrého majáku zastavil řidičku osobního auta, která údajně za jízdy telefonovala. Pak si vyžádal její doklady a upozornil ji na to, že jí hrozí pokuta ve výši 5 tisíc korun a že přijde o dva body. Žena pokutu odmítla zaplatit, a tak se falešný policista rozhodl vyřešit přestupek domluvou. Poté z místa odjel.

„Ihned po oznámení jsme začali po falešném kolegovi pátrat. Za necelou hodinu jsme ho dopadli. Na sobě měl reflexní vestu a policejní kalhoty. Uvnitř auta jsme pak nalezli další originální oděvní součástky Policie České republiky, dále světelné, zvukové a signalizační vybavení modré a červené barvy, které evidentně mohlo usnadňovat zastavování vozidel v rámci silničního provozu. Kromě toho nám muž vydal různou výstroj a výzbroj a rovněž plynovou pistoli,“ dodala policistka.

Foto: Police ČR

Uvnitř auta falešného policisty nalezli originální oděvní součástky Policie České republiky.

Uherskohradišťští kriminalisté muže obvinili z trestného činu přisvojení pravomoci úřadu a z trestného činu podvodu ve stadiu pokusu, za což mu hrozí až dvouleté vězení.

Policie nyní hledá další lidi, kteří s falešným policistou přišli do kontaktu. Přihlásit se mohou na tísňové lince 158 nebo na telefonním čísle 974 678 651.

Reklama

Doporučované