Hlavní obsah

Kamencové jezero v Chomutově se otevře otužilcům

Foto: David Neff

Ilustrační foto.

Reklama

Kamencové jezero v Chomutově se otevře otužilcům. Ledovou lázeň si budou užít třikrát týdně. Poprvé jim bude areál k dispozici v sobotu. Vstupné se neplatí. První koupání v ledové vodě jezera se uskutečnilo loni v únoru.

Článek

„Otužování je ale pořád ohromně oblíbené a propadá mu stále více lidí. Jdeme tomuto trendu naproti a připravili jsme pro zájemce rozšířenou možnost užít si ledové vody v našem jezeře,“ uvedla Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov, pod nějž Kamencové jezero spadá.

Série otužovacích akcí začíná v sobotu 23. října, kdy bude areál otevřený od 8:00 do 12:00. A stejné to bude každou další sobotu. „Kromě toho budeme otevírat také každé úterý a čtvrtek od 16:00 do 17:00 hodin, kdy si budou moci lidé přijít rovněž zaplavat,“ uvedla ředitelka.

Otevřený bude pouze vchod z Přemyslovy ulice, vstupné se platit nebude. „Do vody se bude vstupovat výhradně z hlavního mola, na kterém bude také místo na převlečení,“ uvedl vedoucí Kamencového jezera Karel Ton. Na místě bude vždy plavčík, přesto organizátoři doporučují začátečníkům konzultovat před prvním ponorem svůj zdravotní stav s lékařem.

Ve spolupráci s místními nadšenci do otužování se plánují i nepravidelné doprovodné akce. „Počítáme například s tím, že hlavně pro nováčky bude se svými radami o sobotách připraven domluvený mentor, který se otužování věnuje už spoustu let,“ řekl Ton. Zahřát se budou moci zájemci čajem v místní restauraci.

Teplota vody v Kamencovém jezeře se aktuálně pohybuje mezi jedenácti a dvanácti stupni Celsia. S blížící se zimou se bude snižovat, například při premiéře loni v únoru měla kolem čtyř stupňů. „Pravidelní otužilci už se k nám těší, my ale zveme i naprosté nováčky, kteří to chtějí jen zkusit. U nás je k tomu ideální příležitost. Pod dohledem, se zázemím a případně i s radami od zkušených,“ uvedla ředitelka.

Reklama

Doporučované