Hlavní obsah

Kanaďan měl v Amazonii zabít šamanku. Místní ho zlynčovali a ubili k smrti

Domorodci v Amazonii vzali právo do vlastních rukou.Video: Valérie Dvořáková, Reuters

 

Reklama

Kanaďan byl údajně pacientem léčitelky a ženu dvakrát postřelil. Místní Peruánci se tak rozhodli vypořádat se s ním podle svých zvyklostí.

Článek

Kanaďan, který byl údajně pacientem peruánské šamanky v Amazonii, byl zlynčován a ubit k smrti. Šlo o trest za její vraždu. Místní obyvatelé obvinili 41letého Sebastiana Woodroffa ze smrti 81leté léčitelky Olivie Arévalové. Žena byla podle informací webu The Guardian střelena dvěma ranami a následně zemřela ve svém domě v komunitě zvané Victoria Gracia v peruánské oblasti Ucayali.

Policie nalezla tělo muže zakopané v mělkém hrobě nedaleko domu šamanky. Jeho identitu potvrdila pomocí otisků prstů.

Na sociálních sítích a v místních médiích se objevil videozáznam ze samotného mučení muže. Místní policie tak zahájila vyšetřování pro podezření z vraždy.

Podle vůdce domorodců kmene Shipibo-Conibo muži, kteří Kanaďana zlynčovali, jednali v rámci tradic a spravedlnosti. Místní lidé nemají velkou důvěru v policii a tresty tak ukládají podle svých zavedených zvyklostí. Smrt šamanky pro ně prý byla bolestivá, ženy si velmi považovali.

Proč Kanaďan léčitelku zabil, ale není jasné. Podle policie by mohlo být motivem to, že syn Arévalové prý dlužil lidem v Kanadě peníze. Vrah tak mohl být členem gangu, který chtěl po šamance částku vymáhat.

Reklama

Doporučované