Hlavní obsah

Karantény řidičů omezí v Pardubicích provoz MHD

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Městská hromadná doprava v Pardubicích bude od pondělí jezdit méně často než dosud. Dopravní podnik nemá kvůli covidu-19 dost řidičů, jsou v karanténě nebo nemocní.

Článek

Kmenových zaměstnanců chybí skoro čtvrtina. „Většina je v karanténě, protože mají v rodině někoho nakaženého. Dneska je za volantem firemní právník, technolog, konstruktér a všichni, co mají řidičák, ale od pondělí už to nedáme,“ řekl ředitel podniku Tomáš Pelikán.

Podnik má 210 kmenových řidičů, 50 brigádníků, kteří jezdí nepravidelně. Doma na neschopence je skoro pět desítek řidičů. „Skoro čtvrtina kmenových zaměstnanců nejezdí. Nechceme cestujícím život komplikovat moc, na páteřních linkách se posunou intervaly o tři minuty, snad to lidem moc zásadní problém neudělá,“ řekl Pelikán.

Na linkách 5, 6, 8, 13 se zvýší interval mezi spoji z 12 na 15 minut. Dvě doplňkové linky 4 a 26, které jezdí jednou za půl hodiny, podnik dočasně zruší. „Uvedené opatření bude v platnosti do odvolání, předpokládáme, že v řádu jednotek týdnů,“ uvedla mluvčí podniku Jitka Malinská.

Reklama

Doporučované