Hlavní obsah

Parkoviště před pardubickým plaveckým areálem bude pro nemocnici

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Parkoviště se stovkou míst před plaveckým areálem v Pardubicích bude dva měsíce vyhrazené pro zaměstnance nemocnice. Denní parkovné bude stát jednu korunu.

Článek

Plavecký areál je kvůli epidemickým opatřením zavřený a parkoviště je prázdné. „Dochozí vzdálenost je naprosto luxusní. Podél Chrudimky se (zaměstnanci) krásně projdou a přes lávku dojdou k nemocnici. Teď parkoviště využívané není,“ řekl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS).

Společnost Plavecký areál Pardubice, která patří městu, dá parkoviště k dispozici mimo jiné proto, že v neděli začala uzavírka nadjezdu v Kyjevské ulici a s ním i některých přilehlých komunikací. V okolí nemocnice tím ubyla místa k parkování. Podle Kvaše ale kolem nemocnice moc parkovacích míst nebylo ani předtím. „Lidé tam parkovali načerno, na zákazech stání,“ dodal.

Dalším důvodem je chystaná stavba urgentního příjmu, která v nemocničním areálu také výrazně sníží počty parkovacích míst, dodal Kvaš.

Po uzavření nadjezdu se podle Kvaše doprava v jiných místech Pardubic nezahltila. „Nestalo se vůbec nic, 6000 aut pohltilo město úplně bez problémů. V tomto nám nahrává covid, intenzita aut je snížená až o 30 procent proti předcházejícímu stavu,“ řekl Kvaš.

Reklama

Doporučované