Hlavní obsah

V neděli se zavře most u Pardubické nemocnice

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V neděli se v Pardubicích pro motoristy zavře nadjezd v Kyjevské ulici. Přinese i další dopravní omezení kolem nemocnice, kde sanitky budou potřebovat objízdné trasy.

Článek

Sanitky budou jezdit přes ulice Komenského a Kyjevská. Do nemocnice pojedou přes most přes Chrudimku, do kopce po cyklostezce a zadní branou do nemocničního areálu. Z nemocnice vyjedou po Komenského ulici parkem dolů k mostu přes Chrudimku a dál do města.

Řidiči v těchto místech už teď nerespektují dopravní nařízení. „Ve zmiňovaných ulicích bylo od začátku roku zjištěno celkem 257 vozidel parkujících v rozporu se zákonem. Důrazně apelujeme na řidiče, aby respektovali dopravní značení a svým špatným parkováním neohrožovali životy těch, kteří potřebují rychlou pomoc zdravotníků,“ uvedla mluvčí městské policie Lucie Klementová.

Například na spodním parkovišti u zadní brány do nemocnice auta parkovací místa rychle obsadí, motoristé pak často odstaví své vozy na cyklostezce. „Řidiči opakovaně porušují zákaz vjezdu. Od neděle tudy povede objízdná trasa pro vozy záchranné služby, objemná sanitka nemá jak vykličkovat, když tam budou stát auta,“ řekla Klementová.

Motoristé musí během oprav nadjezdu, které potrvají devět měsíců, využívat jiné odstavné plochy, lidé by ideálně měli přijet MHD. „Z naší zkušenosti víme, že míst uvnitř areálu nemocnice je dost, ale bohužel pacienti nechtějí hradit poplatek,“ řekla Klementová.

Lávka na Vinici je již pod neustálým dohledem kamery, aby si tam řidiči nekrátili cestu, když je potřebná pro sanitky. Na části ulice Pod Vinicí bude od administrativního centra k mostu kvůli průjezdnosti platit zákaz zastavení všech vozidel v obou směrech. „V místech budou namátkové kontroly a parkující vozidla mohou počítat s rizikem odtahu,“ uvedla Klementová.

Reklama

Doporučované