Hlavní obsah

Pardubice zahajují opravu ulice Na Spravedlnosti

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Stavební práce začnou v pondělí a potrvají osm měsíců. Stavba omezí v místě dopravu. Bude zakázaný vjezd ze 17. listopadu a výjezd na S.K. Neumanna.

Článek

V ulici vzniknou nová parkovací místa, bude jich 90, nebo zastávka MHD. Následně by se měla zlepšit plynulost a bezpečnost dopravy. „V souvislosti s výstavbou objektů občanské vybavenosti i bytů je doprava v této oblasti silně frekventovaná, navíc zde soukromý investor připravuje další výstavbu. Ulici je po letech třeba zrekonstruovat a dopravu zde optimalizovat,“ řekl primátor Martin Charvát (ANO).

Investice město přijde na téměř 50 milionů korun. „Významnou změnou bude zobousměrnění úseku od Rokycanovy ulice po S.K. Neumanna. Upravena bude křižovatka se silně frekventovanou ulicí S.K. Neumanna, stejně jako křižovatka Pichlova - S. K. Neumanna. Na obou bude doprava nově řízena semafory,“ řekl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS).

Po rekonstrukci bude mít zhruba 600 metrů dlouhá ulice Na Spravedlnosti zpomalovací prvky, nové chodníky a veřejné osvětlení. Doprava bude omezená na 30 kilometrů v hodině. Město tam nechá vysadit devět javorů a lokalitu osadí novým mobiliářem.

Stavební práce potrvají do konce října. Jsou rozděleny do šesti etap. Po dobu výstavby bude vždy průjezdná pouze část ulice, dopravní obslužnost a rezidenti budou mít zajištěné objízdné trasy. Bez přerušení budou fungovat zdravotnická zařízení i místní supermarket.

Reklama

Doporučované