Hlavní obsah

V Pardubicích přemýšlejí, jak obnovit rekreační plavby po Labi

Foto: Pixabay

Bez ohledu, jak se v Pardubicích rozhodnou, takovou loď na Labi asi neuvidíme.

Reklama

Pardubičtí radní zvažují, jak zajistit pokračování rekreační jízdy po Labi. Možností je několik: opravit stávající, nebo koupit novou.

Článek

Výletní lodi Arnošt z Pardubic, která patří společnost Pardubická plavební, v níž má město účast, vyprší v listopadu desetiletá platnost osvědčení. Radnice si nechá zpracovat posudek, zda se snažit o jeho prodloužení, nebo raději koupit nové plavidlo.

„Musíme se rozhodnout a zjistit, jestli půjde loď opravit, aby získala technickou, a kolik by to stálo, nebo zda je lepší koupit loď novou, a vůbec celkově jak dál s akciovou společností jako takovou. "Musíme si vyhodnotit, zda to pro nás má smysl, nebo ne,“ uvedl náměstek primátora Jan Mazuch (ODS).

Ve firmě Pardubická plavební vlastní město s Nadací pro rozvoj města Pardubic společně 42,08 procenta akcií. Pardubický kraj drží 5,73 procenta, město Přelouč 1,27 procenta. Zbývajících 43,42 procenta patří Martinu Vaškovi. Ten Pardubicím nabídl, že jim svůj podíl prodá. Cenu by určil znalecký posudek hodnoty společnosti, patří jí také přístaviště. Odhadem by činila šest milionů korun.

Vedení města se předběžně k odkupu staví vstřícně. Soukromý vlastník by zřejmě nechtěl do oprav či pořízení nové lodi investovat větší částku. Dopravní podnik města Pardubic, který loď provozuje, má do konce dubna předložit ekonomický rozbor a předběžný harmonogram dalších kroků.

Reklama

Související témata:

Doporučované