Hlavní obsah

Karlovy Vary opraví vnitroblok ulic Svobodova a Družstevní ve Staré Roli

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Karlovy Vary opraví vnitroblok ulic Svobodova a Družstevní ve Staré Roli za 3,4 milionu korun bez DPH. Jde o jednu z posledních veřejných prostor ve vlastnictví města ve Staré Roli, která ještě neprošla obnovou.

Článek

Práce by měly trvat 21 týdnů. Projekt počítá ve vnitrobloku s rekonstrukcí stávajících zpevněných ploch sloužících jako obytná zóna. Budou vytvořena nová parkovací místa, nové cesty pro chodce a nové dětské hřiště. Stávající betonové panely budou vybourány. Chodník bude z dlažby, parkovací zálivy pak ze zatravňovací dlažby a komunikace bude mít asfaltový povrch. Dojde i k úpravě veřejného osvětlení a budou provedeny sadové úpravy. Zakázku s nejnižší nabídkou vyhrála společnost Eurovia CS. Celkem se přihlásilo šest zájemců.

„Hotová je už skoro celá čtvrť. Jsou tam ještě dvě plochy, které by bylo třeba opravit. U jedné existuje asi sedm variant, ale místní se na konečné podobě zatím neshodli. A měl by se upravit i hřbitov,“ uvedl náměstek primátorky Karlových Varů Petr Bursík (ODS).

V posledních letech město do úprav domů, ale hlavně veřejných prostranství v největší karlovarské čtvrti dalo asi 200 milionů korun, převážnou část z toho pokryly dotace. Naopak zmizet by mělo bývalé kino u Lidového domu. Na něj je už vydán demoliční výměr a zpracovává se projektová dokumentace a žádost o dotaci. Samotné bourání by podle náměstka primátorky Tomáše Trtka (ANO) mělo přijít v příštím roce.

Reklama

Doporučované