Hlavní obsah

Karlovy Vary opravují hráz na koupališti Rolava

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Karlovy Vary opravují hráz rybníků na koupališti areálu Rolava. Rekonstrukce by měla zabránit úniku vody z nádrží. Hotová by měla být do zahájení letní sezony.

Článek

Město zároveň jedná o možnosti napouštět vodu obou rybníků z říčky Rolavy častěji. „Průsak vody okolo požeráku, tedy výpustního objektu, je známý několik let. Je zpracovaný projekt a začneme to řešit. Bylo na to alokováno přes čtyři miliony korun, ale předpokládáme, že ta částka bude nakonec nižší. Kromě hráze se bude opravovat i potrubí pod hrází, které je podle kamerových zkoušek také popraskané,“ popsal náměstek primátorky Josef Kopfstein (Karlovaráci).

Koupaliště Rolava se skládá ze dvou na sebe navázaných rybníků. První je menší a mělčí a z něj pak vodu přetéká do většího, který se používá ke koupání. Ale tím, že voda z prvního rybníku se rychle prohřívá, při horké sezoně se tak rychle zhoršuje i kvalita vody ve větší nádrži.

Proto město jedná s Povodím Ohře i o možnosti častějšího napouštění obou rybníků koupaliště nebo možnosti napouštět čerstvou vodou z Rolavy přímo do většího rybníku. „Povodí Ohře se nám snaží vyhovět, ale má také omezené možnosti,“ uvedl náměstek. Vody v řece Rolava je totiž v poslední době také málo.

Podle Kopfsteina by ale práce neměly posunout začátek letošní sezony, nádrže by tak měly být i přes současné opravy napuštěny zřejmě v květnu.

Reklama

Doporučované