Hlavní obsah

Karty proti zdi. Tvůrci populární hry koupili pozemek na amerických hranicích, aby tam nemohla vyrůst zeď

Cards Against Humanity chtějí zkomplikovat stavbu Trumpovy zdi.Video: AP

 

Reklama

Americká společnost Cards Against Humanity, která stojí za stejnojmennou karetní hrou, koupila pozemek na americko-mexické hranici, aby tak zkomplikovala stavbu Trumpovy protiimigrační zdi. Na jeho koupi vybrala od lidí peníze za několik hodin.

Článek

Tvůrci známé hry Cards Against Humanity se rozhodli zabránit stavbě hraniční zdi. V kampani nazvané „Karty proti lidskosti zachraňují Ameriku“ mohli lidé na koupi pozemku přispět 15 dolary, za které budou odměněni několika dárky. Peníze potřebné na nákup společnost vybrala jen několik málo hodin od spuštění akce.

„Donald Trump je směšný golem, který se bojí Mexičanů,“ napsala společnost na svém webu. „Je tak vyděšený, že chce postavit zeď za 20 miliard, o které všichni vědí, že je k ničemu. Koupili jsme proto volný pozemek na hranicích.“ Cards Against Humanity se prý rovněž chystá spolupracovat s právnickou firmou, která se má postarat o soudní ochranu pozemku. Společnost tak prý chce stavbu co nejvíce zpozdit a prodražit. Přesná poloha zakoupeného území zveřejněna nebyla.

Všichni, kteří poslali své peníze, prý dostanou celkem šest dárků. Mezi nimi třeba mapu zakoupeného území, certifikát, ve kterém se společnost zavazuje k boji proti stavbě zdi, karty a „pár dalších překvapení“.

Společnost Cards Against Humanity je známá hlavně kvůli své svérázné a politicky nekorektní karetní hře, ale v minulosti se již několikrát zviditelnila i podobnými kampaněmi. Například, když vydělala 50 tisíc dolarů v rámci akce, kdy mohli zájemci zaplatit 5 dolarů za nic, nebo když vybrala od lidí 100 tisíc dolarů za to, že hrabala díru v zemi.

Reklama

Související témata:

Doporučované