Hlavní obsah

Kasino ukryté za svatebními šaty. Celníci v Sapě zavřeli tajnou hernu

Foto: Celní správa České republiky

Policie zasahovala ve vietnamské tržnici.

Reklama

Velká kontrolní akce celníků v tržnici Sapa skončila zavřením dvou tajných heren, z nichž jedna z nich byla zamaskovaná jako půjčovna svatebních šatů. Podle mluvčí Celní správy Ivany Kurkové se jedná vůbec o první kontrolu, kdy policie ve vietnamské tržnici zavřela takovou hernu.

Článek

Více než 40 celníků se samopaly a v kuklách ve čtvrtek odpoledne vtrhlo do pražské tržnice Sapa na Praze 4. „Vytipovali jsme si tři kontrolní místa, kde by mohlo docházet k nelegálnímu hazardu. V jednom se nic nenašlo, ale na dalších dvou místech byla kontrola pozitivní,” řekla Seznamu mluvčí Celní správy Ivana Kurková.

Jeden tip byl i na půjčovnu svatebních šatů, v jejích útrobách ale obchodníci provozovali tajnou hernu. „Zjistili jsme, že to není půjčovna šatů, uvnitř se nachází automaty a ruleta. Jednalo se o nelegální hernu, který neměla žádné povolení od Ministerstva financí,” doplnila mluvčí.

Obsluha herny na prvotní výzvy celníků k otevření dveří prý nereagovala, dveře měly být podle mluvčí zavřené a policie se dovnitř dostala až po opakované výzvě k otevření. V obou hernách pak celníci našli celkem osm automatů, dvě rulety, dva stoly pro živou hru a finanční hotovost více než 300 tisíc korun.

„Většinou do Sapy chodíme na kontroly, které jsou zaměřené na padělky a duševní vlastnictví, nebo na kontroly elektronické evidence tržeb. Tato kontrola, kdy se nám povedlo zavřít nelegální hernu, je ale poprvé,” uvedla mluvčí.

Tržnice se s problémy potýká pravidelně, protože do Sapy často s celníky chodí i veterináři, kteří řeší hlavně nelegální prodej potravin. Loni na podzim veterináři odhalili, že obchodníci v Sapě neoznačili téměř půl tuny potravin a u pěti kilogramů sépií bylo datum trvanlivosti překročeno o tři roky.

V poslední době veterináři kontrolují vietnamskou tržnici častěji, například na jaře provedli spolu s policií, celníky a potravinářskou inspekcí akci, které se zúčastnilo téměř padesát lidí. Předtím našli v tržnici auto, ve kterém bylo 210 kilogramů shnilých vepřových vnitřností.

Reklama

Doporučované