Hlavní obsah

Kde a jak jinak oslavit 100 let republiky než jazzem na Staromáku, říká zakladatel festivalu Rudy Linka

Rudy Linka láká na jazzový festival na Staroměstském náměstí.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V pondělí začíná v Praze Bohemia Jazz Festival, který se v průběhu dalších osmi dnů ukáže také v dalších pěti českých městech.

Článek

Festival začíná v Praze a postupně se představí v Plzni, Liberci, Domažlicích, Táboře a Brně. „Náš festival je ve znamení kytary a trumpety. Představí se dva nejlepší kytaristé na světě, a to je Mike Stern a Bill Frisell. A také dva světoví trumpetisté Randy Brecker a Enrico Rava,“ láká fanoušky zakladatel festivalu Rudy Linka.

„Letos oslaví republika sto let - a co je lepší než oslavovat s výbornou hudbou. Spojené státy nám daly jazz a vlastně i svobodu. Takže si myslím, že je více než symbolické, že festival začne na Staroměstském náměstí, kde v minulosti vyhlásil Klement Gottwald socialistické Československo,“ pokračuje skvělý jazzový kytarista, který za minulého režimu utekl na Západ.

Vedle interpretů z USA se na festivalu objeví také hudebníci z České republiky, Rakouska, Německa a Itálie. „Náš festival už má nějaké jméno, takže není tak úplně těžké sem nalákat interprety, ale musím říct, že s Enricem Ravou jsme ladili naše vystoupení asi pět let, protože se nám nikdy neprotly programy,“ dodal na závěr Linka.

Třináctý ročník českého jazzového festivalu bude pro návštěvníky jako každoročně bezplatný.

Reklama

Související témata:
Rudy Linka

Doporučované