Hlavní obsah

„Když budou lidé hlasovat srdcem, tak uspějeme,“ míní šéfka Trikolóry

Reportáž Dolejší na křižovatce je pravidelnou součástí satirické show Šťastné pondělí.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

„Přemýšlet nad tím, jestli po volbách budu, nebo nebudu premiérkou, je naprosto předčasné,“ říká vítězka soutěže Šťastná volba.

Článek

Letní anketa, kde desítky tisíc diváků satirické show vybírali nejlepšího politického lídra - Šťastná volba Jindřicha Šídla - skončila překvapením.

Vítězce Zuzaně Majerové Zahradníkové, předsedkyni Trikolóry, jež kandiduje společně se Svobodnými a Soukromníky, jsme samozřejmě pogratulovali a předali hlavní cenu - kufřík.

„Všem z našeho týmu to udělalo radost. A upřímně - nikdo z nás to nečekal,“ říká Majerová Zahradníková. Jak si vysvětluje, že v soutěži Šťastná volba vypadli lídři velkých stran a koalic, zatímco podceňovaná Trikolóra nečekaně uspěla?

„Spousta lidí nebyla zatížena pomyslnou pětiprocentní hranicí a obavou, že jejich hlas propadne. Prostě chtěli ‚zahlasovat‘ tomu, komu opravdu věří. Mimo jiné to svědčí o tom, že my jsme jediná skutečná pravice,“ analyzuje výsledky letní soutěže satirického pořadu.

Nabízí se otázka, jestli to není poslední vítězství, které v sídle Trikolóry slaví? „Určitě ne. Pokud se lidé přestanou bát a budou hlasovat svým srdcem, budeme mít dvouciferný výsledek,“ míní Zuzana Majerová Zahradníková.

Reportáž ze satirické série Dolejší na křižovatce je součástí pořadu Šťastné pondělí. Ten najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Reklama

Doporučované