Hlavní obsah

Když nemůžeš, tak přidej! Skupina Mirai vydává novou desku

Skupina Mirai vydává 27. září novou desku.Video: Ondřej Kočí

 

Reklama

„Arigato“ – japonsky děkuji. Tak kluci z kapely Mirai pojmenovali novou desku, která vychází v pátek 27. září. Fanoušci z připravovaného alba znají už písně jako Hometown a Otchi.

Článek

„K názvu desky se váže jedna důležitá myšlenka. Na obalu máme zlaté žíly a ty jsou nakreslené japonskou technikou Mitsugi. Ta opravuje staré věci, např. rýžové misky. Japonci díky ní vyjadřují vděk za jejich službu a vdechují předmětům nový život,“ dodává k vybranému názvu nové desky frontman kapely Mirai Navrátil.

Právě zpěvák kapely vyrůstal do tří let v Japonsku. Jeho maminka je Japonka a tatínek Čech. Japonština je tak důležitou součástí jeho života. Proto názvy alb jsou vždy v tomto jazyce.

Mirai původně vystudoval práva, ale osud tomu chtěl, že se mu naplno rozjela hudební kariéra. Svým největším hitem „Když nemůžeš, tak přidej" dobyli hitparády a naplno vpluli do českého hudebního rybníčku.

Fanoušky nedávno šokovala zpráva o nehodě, která se stala týmu kapely Mirai na dálnici D4 při cestě na jeden z koncertů. Zraněna byla především road manažerka skupiny. Jak se jí aktuálně daří? I o tom se kromě nové hudby během našeho povídání Mirai Navrátil rozpovídal. Celý rozhovor si můžete pustit v následujícím videu, které je součástí pořadu Ráno na Seznamu, který se vysílá každý všední den od 7 do 9 hodin.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Doporučované