Hlavní obsah

Ke Klusovi se přidávají další umělci. Bojkotovat Babiše a jeho média budou Pazderková, Ruppert a Macháček

K výzvě Tomáše Kluse se přidávají další umělci na sociálních sítích.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Zpěvák Tomáš Klus se vydal do boje proti Andreji Babišovi. Oznámil, že se neobjeví v žádných jeho médiích a ani na festivalech, na kterých se podílí Agrofert. Teď se k němu přidávají i další umělci.

Článek

Stojaté vody českého showbyznysu Tomáš Klus rozvířil minulý týden, kdy oznámil, že nebude poskytovat rozhovory médiím, které vlastní Andrej Babiš. Neuslyšíme ho tedy například na Rádiu Impuls, v televizi Óčko nebo jej neuvidíme v novinách Mladá fronta DNES, Lidové noviny a Metro, stejně jako na serverech iDNES.cz a Lidovky.cz. Navíc se podle svých slov nezúčastní žádných akcí, se kterými je spojený Andrej Babiš a jeho firmy.

„Já si myslím, že je důležité ukázat, že není nepostradatelný a že to jde i bez něj a že jsou tady lidé, kteří to dokonce bez něj chtějí, protože se neztotožňují s tím, jak věci dělá,“ promluvil o svém bojkotu v naší Televizi Seznam, ve Výzvě Terezy Willoughby.

Babiš na kritiku nijak nereagoval. Redakce TV Seznam proto požádala o vyjádření společnost Agrofert, která byla vlajkovou lodí premiérova byznysu. Nyní je zaparkovaná ve svěřenských fondech a sponzoruje řadu kulturních akcí.

„Je to jeho rozhodnutí. Svobodného občana žijícího v demokratické zemi. Ať si dělá, co chce,“ uvedl na adresu Kluse mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka.

Výzva s Tomášem Klusem.Video: Seznam Zprávy

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 v celoplošné Televizi Seznam.

S rozhodnutím Tomáše Kluse se začínají ztotožňovat i další. Na svých profilech se přidávají Iva Pazderková, Matěj Ruppert a Jiří Macháček. „Máš pravdu, nejde to dohromady. Stydět se za člověka, a přitom vystupovat v jeho médiích nebo někde, kde si vzali jeho prachy,“ podpořil ho herec a frontman Mig 21 Jiří Macháček.

„Tome, děkuji ti za inspiraci, nebudu v budoucnu spolupracovat s iDNES, Lidovkami, Expresem, Playtvákem nebo třeba Rádiem Impuls a také televizí Óčko,“ přidala svoji reakci i herečka Iva Pazderková.

V hudební televizi Óčko se neobjeví písně ani klipy zpěváka Matěje Rupperta. K výzvě Tomáše Kluse se přidává v jejím plném znění. „Nejsi v tom sám a doufám, že nás bude ještě víc! Na Coloursech do doby, než buď Babiš odejde z politiky, nebo je přestane sponzorovat, hrát nebudeme a iDNES a Óčko to samé.“

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Doporučované