Hlavní obsah

Klimatičtí alarmisté ovládli naši planetu, soudí Václav Klaus

Rozhovor s Václavem Klausem.

 

Reklama

Rozhovor Seznam Zprávy s bývalým prezidentem Václavem Klausem o změnách na planetě Zemi a o tom, jak důležitý krok udělal Donald Trump, když vypověděl Pařížskou dohodu o ochraně klimatu.

Článek

Klimatičtí alarmisté strašně moc ovládli světovou politiku, je přesvědčen bývalý český prezident.

Václav Klaus tak označuje vědce, publicisty a další experty, kteří varují před změnami globálního klimatu a před vlivem lidského chování na něj.

Ve čtvrtek oznámil americký prezident Donald Trump, že jeho země ustupuje od Pařížské dohody o změnách klimatu, tedy od smlouvy, od níž si většina světa slibovala zásadní posun v ochraně planety především před emisemi dusíky a dalšími škodlivými vlivy.

„Je to nejvýznamnější krok Donalda Trumpa, je to fatální změna, v mých očích samozřejmě k lepšímu," komentoval Václav Klaus ve studiu Seznam Zprávy krok amerického prezidenta.

Svou už druhou knihu o klimatických změnách vydal Klaus jen krátce před ostře sledovaným rozhodnutím amerického prezidenta.

Rozhodnutí, které Trump udělal, podle Klause výrazně ovlivní celý svět. „Moje odpověď na toto téma je: Klima je v pořádku, v pořádku nejsou hry, které s námi hrají ti různí klimatičtí alarmisté," uvedl Václav Klaus. Opakoval svou tezi, že ohroženo není klima, nýbrž svoboda a prosperita.

Pusťte si rozhovor nahoře ve videu.

Reklama

Doporučované