Hlavní obsah

Klokan přerušil v australské Canbeře fotbalový zápas. Lehl si před branku

Klokan v Austrálii doskákal uprostřed fotbalového utkání na hřiště.Video: Veronika Krátká, Reuters

 

Reklama

Klokan v australské Canbeře vběhl v průběhu zápasu na fotbalové hřiště a ustlal si před brankou. Tam se mu zřejmě líbilo, protože hráči a pořadatelé se ho snažili zahnat přes půl hodiny.

Článek

Při nedělním utkání ženského fotbalového zápasu v hlavním australském městě Canberra vběhl na stadion klokan, který se postaral o značný rozruch mezi fanoušky i hráčkami týmu. Podle agentury Reuters doskákal zmatený vačnatec na fotbalové hřiště o poločasové přestávce zápasu mezi místními elitními kluby Canberra a Belconnen United. Nakonec si lehl do pokutového území před branku a nechtěl se odtamtud hnout.

Hráčky zápasu a pořadatelé se pokoušeli zahnat klokana výkopem balonu směrem k němu, to ale nezvaného účastníka zápasu neodradilo. Na záběrech ve videu výše je vidět, jak se klokan snaží odrazit balon pryč zadníma nohama a mácháním svého ocasu. Zvíře po čase uteklo mezerou v plotě na parkoviště, odkud zmizelo z dohledu.

Sameček klokana obrovského se ale na stadion vrátil v druhé polovině utkání. Zřejmě ho neodradilo ani to, že se ho předtím snažily hráčky dostat ze hřiště pryč. Zápas se kvůli tomu protáhl o 32 minut. Vačnatce začal pronásledovat trenér v pick-upu, kterého se zvíře zřejmě leklo a začalo pelášit pryč.

Ačkoliv se zápas odehrával ve vnitřním předměstí zvaném Deakin, v okolí hlavního města Canberra je možné narazit na klokany téměř kdekoliv. Předměstí se rozprostírají kolem velkých travnatých ploch a lesů. Klokani se běžně pohybují přes den mezi stromy a v noci se chodí pást na zavlažené trávníky.

Reklama

Související témata:

Doporučované