Hlavní obsah

„Klukovina,“ říká účastník pražské párty, která naštvala Prymulu

Foto: twitter.com/profesorPrymula

Ministr zdravotnictví Roman Prymula se v reakci na soukromou párty chytá za hlavu.

Reklama

Sociální sítě obletělo video z privátní párty v hlavním městě, které se účastnily desítky lidí. Na příspěvek upozornil i ministr zdravotnictví Roman Prymula.

Článek

Desítky lidí v malém prostoru, bez roušek, alkohol a zábava v plném proudu. Sociální sítě obletělo video ze soukromé párty v Praze, na kterém se rozhodně nedodržují hygienická opatření proti šíření koronaviru.

Na video zareagoval i ministr zdravotnictví Roman Prymula. „A přesně tohle je ten problém,“ říká a v emotivním gestu se chytá za hlavu.

Redakci Seznam Zpráv se podařilo zkontaktovat jednoho z účastníků pražského večírku na videu. Ten svou účast na akci považuje za „klukovinu“. Zároveň je však přesvědčen, že nikoho neohrozil.

„Bydlím sám mimo rodinu. Pokud bych onemocněl, tak tím neohrozím ostatní. Večírek jsem si užil. Nechtěl jsem tím nikoho urazit. Chápu, že není správné ani podporovat tohle chování veřejně,“ říká účastník večírku, jehož identitu redakce zná.

Účastník uvedl, že na organizaci akce se nijak nepodílel, ale patřil pouze mezi pozvané. „Prostě se tam sešlo pár lidí, pak se to asi přelidnilo. Nevím, podle mě to nebylo nějak hodně organizované. Byl to nějaký byt,“ říká.

Akce měla proběhnout ještě v době, kdy nebyly zavřené restaurace. „Je to přes dva nebo tři týdny stará událost. Už předtím to nebylo dobře, ale až teď, když vznikají vážnější nařízení, to každý vytahuje,“ tvrdí mladík.

Dodal, že na akci měl nainstalovanou aplikaci eRouška, která mu nehlásila, že by se nacházel u někoho rizikového. Podle svých slov je zdravý a neví ani o žádném dalším účastníkovi, který by se nakazil.

Reklama

Doporučované