Hlavní obsah

Koala za čtyři hvězdy, vidloroh za pět. Zoo a muzea chtějí zvýšit zájem veřejnosti. Hodnotí zvířata jako zboží na e-shopech

Vydra získala dobré hodnocení za svou voděodolnost.Video: Redakce Seznam, AP, Reuters

 

Reklama

„První dojmy celkově velmi dobré. Robustní, připravená na zimu, voděodolná,” napsala zoo o vydře severoamerické s tím, že jí udělila čtyřhvězdičkové hodnocení.

Článek

Zoologické zahrady a přírodovědná muzea si našly zábavný způsob, jak mezi veřejností povzbudit zájem o zvířata. Na sociálních sítích, zejména na Twitteru, začali přírodovědci, chovatelé či celé instituce hodnotit jednotlivé druhy, a to jako by hodnotili zboží na Amazonu. „Vysoce koalitní, když jsou leniví. Kdo má čtyři palce a miluje spánek?” napsala o medvídcích koala Zoologická a botanická zahrada Los Angeles. Vidloroha kalifornského zase ohodnotila jako skvělou investici pro fanoušky - od doby ledové se dočkal několika podstatných vylepšení.

Sérii zábavných hodnocení a popularizace zvířat odstartovala twitterovým příspěvkem oregonská zoo. „První dojmy celkově velmi dobré. Robustní, připravená na zimu, voděodolná,” napsala zoo o vydře severoamerické s tím, že jí udělila čtyřhvězdičkové hodnocení.

Pouhé tři hvězdy dostal vzácný bílý krokodýl. Důvod? Barva se absolutně neshoduje s tou, na jakou lákají obyčejní krokodýlové. Kalifornskou akademii věd navíc zklamalo, že ačkoliv má jít o predátora, zvíře pouze leží na vyhřátých kamenech, a dokonce přes sebe nechává lézt želvy.

Reklama

Doporučované