Hlavní obsah

Končí festival Svět knihy, poslední den přinese ještě řadu akcí

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Dnes končí 26. ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy. Poslední den ještě přinese desítky akcí.

Článek

Na programu jsou rozhovory s tvůrci a tvůrkyněmi, besedy i představení knižních novinek.Jednou z akcí bude například beseda s francouzskou ilustrátorkou a komiksovou tvůrkyní Penélope Bagieuovou a ilustrátorkou a spisovatelkou Magali Le Hucheovou. Následuje autogramiáda.

Na téma identity se zaměří debata autorek Viktorie Hanišová a Chimamandy Ngozi Adichieové. Adichieová pochází z Nigérie, žije ve Spojených státech a patří k výrazným hlasům současné literatury.

V poledne bude spisovatelka Alena Mornštajnová hovořit s francouzským prozaikem Laurentem Binetem na téma psaní historické fikce. Autorka, překladatelka a literární historička Radka Denemarková a francouzská spisovatelka a filozofka Muriel Barberyová odpoledne pohovoří o knihách, které jsou pro ně důležité.

V sekci fantastiky pak dnes bude prezentace duchařské detektivky, kterou napsala Veronika Fiedlerová. Fantazijní příběh, který se odehrává v Praze za pandemie covidu, také představí spisovatelka Marka Míková a ilustrátorka Galina Miklínová. Jejich kniha má neobvyklé hrdiny - kabát a kabelku.

Svět knihy začal ve čtvrtek a každý den dosud přivítal tisíce lidí. V Průmyslovém paláci na holešovickém Výstavišti mohou návštěvníci vybírat z nabídky 152 stánků a řady kulturních akcí.Motto letošního ročníku je Můj domov je v jazyce. Akce podrobněji představuje literaturu Francie, která je čestným hostem festivalu.

Reklama

Doporučované