Hlavní obsah

Princ Charles má znovu covid, Británie se bojí o zdraví královny

Foto: ZUMA/Pool, ČTK

Princ Charles na recepci v Britském muzeu během rozhovoru s ministrem financí Rishi Sunakem a jeho manželkou Akshatou Murthyovou. Ráno poté vyšel následníkovi trůnu pozitivní test.

Reklama

Se svou matkou, královnou Alžbětou II., se Charles setkal pouhé dva dny před tím, než mu vyšel pozitivní test. Jak uvádí BBC s odkazem na své zdroje, pětadevadesátiletá panovnice nevykazuje žádné příznaky toho, že by se nakazila.

Článek

Následník trůnu, britský princ Charles, měl ve čtvrtek ráno pozitivní test na covid-19. Jak připomíná BBC, Charles je plně očkovaný, absolvoval i třetí posilující dávku. Navzdory tomu se nyní nakazil už podruhé. Poprvé to bylo v březnu 2020, tehdy se u něj projevovaly jen mírné příznaky.

Jak na tom aktuálně 73letý princ z Walesu je, není známo. Setrvává v izolaci.

Britská média upozorňují, že pouhé dva dny před pozitivním testem navštívil Charles ve Windsoru svou matku, královnu Alžbětu II.

A den poté byl spolu se svou chotí Camillou na recepci v Britském muzeu, aby ocenil práci nadace British Asian Trust (BAT), která pomáhá znevýhodněným ženám. Mezi hosty byl ministr financí Rishi Sunak, ministryně vnitra Priti Patelová či ministr zdravotnictví Sajid Javid.

Ty všechny nyní čekají opakované testy na covid-19. V Anglii platí, že očkovaní, kteří se dostali do kontaktu s covid-pozitivním, musejí absolvovat opakované antigenní testy po dobu sedmi dnů. Pokud jim nevyjde pozitivní výsledek, nemusí se izolovat.

Princ Charles se musí izolovat po dobu 10 dnů. Jak uvádí BBC, mohl by izolaci ukončit dříve, pokud by mu opakovaně v pátý a šestý den vyšel negativní výsledek.

Z prohlášení královského sídla Clarence House, kde Charles s manželkou pobývají, vyplývá, že Camille vyšel ve čtvrtek test negativní.

Reklama

Doporučované